“Tots els dies 9”, homenage a Regino Mas

Mar
2015
12

posted by on Actes i activitats, Cultura, La Plataforma, Tots els dies 9, Valencianisme

La jornada “Tots els dies 9” del mes de març estarà dedicada a Regino Mas i Marí, Mestre artesa i artiste faller, que en la seua tecnica revolucionà el mon de la construccio i concepcio de les falles. Els seus monuments destaquen per la majestuositat escultorica de les figures, especialmente per la figura central o remat, i descolla la satira que destilen les seues escenes critiques, particularment en el periodo de posguerra a on hague d’afinar l’ingeni per a criticar aquella societat tan rigida.

La convocatoria es per ad este dissabte, dia 14 de març, a les 11:00h en el numero 17 de l’Av. de Sant Josep Artesà (Benicalap-Ciutat Fallera) de Valencia.

Una vegada es realise el breu parlament sobre la seua biografia, es tindra l’oportunitat de visitar, qui vullga i al preu de 2,50€, el Museu del Gremi d’Artistes Fallers, emplaçat en el domicili indicat anteriorment. Despuix de visionar un video, Joan Josep Serra, membre de l’associacio Casal Bernat i Baldoví, sera l’encarregat de guiar la visita al Museu.

“Tots els dies 9” es una activitat organisada per la Convencio Valencianista en la colaboracio del Rogle Constanti Llombart, Colectiu Lluis Fullana, Institut d’Estudis Valencians, El Piló de Burjassot i la Plataforma Jovenil Valencianista.