25 d’Abril de 2015

Abr
2015
25

posted by on 25 d'abril, Actes i activitats, La Plataforma, Nacional, Valencianisme

25 d’abril de 2015. 308 anys han passat ya des d’aquell fatidic dia de 1707 a on la desfeta d’Almansa propicià la promulgacio del Decret de Nova Planta que “por justo derecho de conquista” abolia els Furs i privilegis del Regne de Valencia. Eixe fatidic dia s’inicià la decadencia i proces de despersonalisacio de la nacionalitat valenciana, la qual quedava sumida en una llarga letargia que encara hui continua.

En 2015 la societat valenciana pareix que continua sense despertar d’este malensomi. Son molts anys sense obrir els ulls. I d’aixo s’han aprofitat i seguixen aprofitant-se pobles veïns per a fer i desfer en la nostra terra. El pancastellanisme i el pancatalanisme han despersonalitat de tal forma a la societat, que la valenciania i el sentir-se valencià-valencià, allo que deuria ser lo natural en tots i cada un dels ciutadans i ciutadanes de la nacio valenciana, està vist com una cosa estranya i “perillosa”.

Estos ultims anys hem patit una crisis social i economica que en el cas dels valencians s’ha vist agreujada per un govern i una oposicio despersonalisada i despersonalisant que ha aprofitat la situacio per a continuar avançant en la disolucio de l’identitat valenciana. El tancament de la radio televisio publica valenciana, convertint-nos en l’unica autonomia de l’estat en llengua propia que no dispon d’una televisio publica, la desfeta total del sistema financer valencià, entregant les nostres caixes i bancs a madrilenys, catalans i andalussos per 1 euro, el despreci, marginacio i persecucio de la Llengua Valenciana, o els continus casos de corrupcio politica i balafiament de recursos publics son lloses que soterren a diari la valenciania.

Des de la Plataforma Jovenil Valencianista estem convençuts de que esta situacio no es sostenible per molt mes temps, que el temps se li acaba al nostre Poble i que es necessari l’esforç i unio de tots per a despertar a la nostra societat. Es faena nostra dir ¡prou! Ya està be de que els valencians sigam sempre moneda de canvi. Ya està be d’ofrenar glories a qui nos nega el pa i l’aigua. Es hora d’alçar ben alt el nostre cap i dir orgullosos que som VALENCIANS-VALENCIANS, que la nostra terra es Valencia; la nostra llengua, la valenciana i que som i devem ser els unics amos del nostre desti.

Este 25 d’abril recordem i recuperem l’esperit d’aquells maulets que tres sigles arrere donaren sa vida defenent les llibertats del Regne de Valencia i agarrem consciencia de que som un gran poble que necessita trobar-se a si mateix. No podem fallar. A les nostres esquenes portem l’historia d’un poble milenari que crida a crits ¡DESPERTA, VALENCIA!